people_image

Trollkonstnären Janne Raudaskoski. Hokuspokus utan like.

Janne Raudaskoski är en uppskattad och belönad profesionell trollkonstnär. Hans specialområde är att på innovativa sätt bryta gränserna mellan magi, clowneri och modern teknologi. Utöver traditionell trollkonst är han också känd för sina teaterproduktioner fyllda av magi, vilka har charmerat publiken både hemma och utomlands.

”Genom clowneri kan man göra komedi men också behandla svåra teman”, konstaterar Janne. ”Med clowneri kan man reflektera över världens gång på ett naivt sätt. Charles Chaplin var en clown. Om en clown också behärskar trollkonst hämtar det med sig nya dimensioner till konstverken.

Janne har varit profesionell trollkonstnär sedan 1997 och har vunnit både finskt och nordiskt mästerskap i trollkonst. Han är en av våra populäraste trollkonstnärer och är en mycket eftertraktad artist på bl.a. företagstillställningar. Raudaskoski har gjort två soloproduktioner som han kallar upplevelseteater; The Outsider år 2011 samt Watti Walopää och det försvunna glödet år 2008.

“Man trivs med att följa med en skicklig trollkarls trollkonster. När tricken kopplas ihop med en berättelse, trivs man ännu bättre. Då trollkonstnären närmar sig karaktären av en cirkusclown närmar vi oss källan till en ny konstform.” – Kaleva

 

Teamet

dottedline

Koncept, manuskript, trollkonster och roller Janne Raudaskoski
Regi Sami Rannila
Ljuddesign Hannu Hauta-aho
Ljusdesign Jarkko Lievonen, Antti Helminen
Kostym Kaisa Kemikoski
Mask Tiina Winter
Video Jarno Rinnekangas
Flygtekniker Pasi Kärppä, The Flying Circus